Projecten Renovatie – BNP Paribas

Het Middelzeehuis

Leeuwarden

In dit markante pand is Rijkswaterstaat Noord-Nederland gevestigd. Een niet te missen gebouw voor iedereen die richting het centrum reist. Deze organisatie verzorgt onderhoud, beheer en aanleg van (snel)wegen en hoofdvaarwegen in Groningen, Friesland en Drenthe.

Het Middelzeehuis was toe aan renovatie van de stenen en betonnen buitenschil en de gevelopeningen. Tijdens de renovatie wilde de opdrachtgever – BNP Paribas –  de mensen die in dit gebouw werken niet storen. Een hele uitdaging, want een ingrijpende gevelverduurzaming was daarbij noodzakelijk. Belangrijke onderdelen van deze renovatie waren de stenen en betonnen delen en aan de binnenzijde het comfort van de gebruikers van het pand.  Er waren klachten over een ernstig voelbare tocht, waterlekkages aan de kozijnen en vochtproblemen. De aluminium kozijnen vormden een extra uitdaging bij het verhelpen van de kou-, water- en tochtproblemen. 

Tijdens de werkzaamheden hielden we rekening met de wensen van beide partijen. Enerzijds de opdrachtgever, die uiteraard de werkzaamheden zo snel mogelijk wilde laten afronden. Anderzijds wilden we de overlast voor de gebruikers van het pand tot een minimum te beperken.

We kijken voldaan terug op deze opdracht en voerden de renovatie van het Middelzeehuis met veel plezier uit. Dankzij goede afspraken met de opdrachtgever en de gebruikers van het pand lukte het om de hele operatie effectief en efficiënt te laten verlopen. En het belangrijkste: de tocht- en vochtproblemen behoren nu tot het verleden. Het resultaat is een (nog) aangenamere werkplek voor de medewerkers van Rijkswaterstaat. En daar doen we het voor!